Πρωσία
[5]17 Δεκεμβρίου 1829. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Karl Nesselrode ενημερώνει τον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια ότι κατόπιν αιτήματος της Πρωσικής Κυβέρνησης οι Πρώσοι υπήκοοι στην Ελλάδα και τα συμφέροντά τους τίθενται υπό την προστασία των Ρώσων αντιπροσώπων στη χώρα.
Βαυαρία
24 Αυγούστου [5 Σεπτεμβρίου] 1832. Διάταγμα της Διοικητικής Επιτροπής για τον διορισμό τριμελούς επιτροπής αποτελούμενης από τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, τον Στρατηγό Κώστα Μπότσαρη και τον Στρατηγό Δημήτριο Πλαπούτα, η οποία εντέλλεται να μεταβεί στο Μόναχο για να εκφράσει στον Βασιλιά της Βαυαρίας «την κοινήν αγαλλίασιν του λαού για την ανάβασιν επί του Βασιλικού Θρόνου της Πατρίδος της Βασιλικής Αυτού Υψηλότητος του Πρίγγιπος Όθωνος της Βαυαρίας και να προσφέρη και την αφοσίωσιν και υποταγήν του Έθνους προς τον Βασιλέα του». Η επιτροπή συναντήθηκε με τον Βασιλιά της Βαυαρίας και τον Όθωνα στις 9 Οκτωβρίου 1832.
Τα «ελληνο-βαυαρικά Προξενεία»
Την 1η Νοεμβρίου 1832 υπεγράφη στο Μόναχο Συμφωνία Φιλίας και Εμπορίου μεταξύ της Ελλάδας και της Βαυαρίας, η οποία μεταξύ άλλων προέβλεπε ότι τα Προξενεία της μίας χώρας θα χορηγούσαν συνδρομή και προστασία στους υπηκόους της άλλης. Με βάση τη συγκεκριμένη πρόβλεψη, ανατέθηκαν και επισήμως μέσα στο 1833 σε αρκετούς Προξένους της Βαυαρίας προξενικά καθήκοντα και σε σχέση με τους Έλληνες υπηκόους και τα αντίστοιχα Προξενεία μετονομάστηκαν σε «ελληνο-βαυαρικά».
Ανόβερο
[29 Μαΐου] 10 Ιουνίου 1833. Ο Πρόξενος της Βαυαρίας στο Münden του Αννόβερου J. B. Holzmüller αποδέχεται τον διορισμό του και ως Προξένου της Ελλάδας.
Πρωσία
[24 Μαΐου] 5 Ιουνίου 1833. O Πρόξενος της Βαυαρίας στο Μαγδεμβούργο της Πρωσίας August Morgenstern αποδέχεται τον διορισμό του και ως Προξένου της Ελλάδας.
Σαξωνία
[30 Μαΐου] 11 Ιουνίου 1833. O Πρόξενος της Βαυαρίας στη Δρέσδη της Σαξωνίας Gottwald Hesse αποδέχεται τον διορισμό του και ως Προξένου της Ελλάδας.
Βάδη
[5]17 Ιουνίου 1833. O Πρόξενος της Βαυαρίας στο Μανχάιμ της Βάδης Fred. Bassermann αποδέχεται τον διορισμό του και ως Προξένου της Ελλάδας.
Πρωσία-Βαυαρία
10/22 Ιουνίου 1833. Διάταγμα της Αντιβασιλείας με το οποίο ο Κωνσταντίνος Καρατζάς εντέλλεται να μεταβεί στη Βιέννη, το Μόναχο και το Βερολίνο ως απεσταλμένος του Βασιλιά, επιπροσθέτως της αποστολής του στο Βασίλειο των Δύο Σικελιών. Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική επαφή με τη Βαυαρία, την Πρωσία, αλλά και την Αυστρία, πριν από τον διορισμό Πρεσβευτών.
Πρωσία
[21 Ιουλίου] 2 Αυγούστου 1833. Διαπιστευτήρια του πρώτου Πρεσβευτή της Πρωσίας στην Ελλάδα (με βαθμό Αντιπρεσβευτή) Κόμη De Lusi (Friedrich Wilhelm August Spiridion Graf von Lusi). Απευθύνονται στον Βασιλιά Όθωνα και τα υπογράφει ο Βασιλιάς της Πρωσίας Φρειδερίκος Γουλιέλμος Γ΄. O Κόμης De Lusi ήταν γιος του ελληνικής καταγωγής διπλωμάτη της Πρωσίας Σπυρίδωνα Λούζη (Spiridion Graf von Lusi) που γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1741 και απεβίωσε το 1815.
Πρωσία
[24 Οκτωβρίου] 5 Νοεμβρίου 1833. Ο πρώτος Πρεσβευτής της Πρωσίας στην Ελλάδα Κόμης De Lusi ανακοινώνει στον Υπουργό Εξωτερικών Αλ. Μαυροκορδάτο την άφιξή του στο Ναύπλιο και την πρόθεσή του να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στον Βασιλιά Όθωνα.
Πρωσία-Βαυαρία
28 Φεβρουαρίου / 12 Μαρτίου 1834. Διάταγμα διορισμού του πρώτου Πρεσβευτή (με βαθμό Αντιπρεσβευτή) της Ελλάδας στη Βαυαρία και την Πρωσία Μιχαήλ Σχινά. Ο Σχινάς εντέλλεται να παραμένει 3-4 μήνες τον χρόνο στο Βερολίνο και τους υπόλοιπους στο Μόναχο.
Πρωσία-Βαυαρία
31 Μαΐου / 12 Ιουνίου 1834. Διάταγμα διορισμού του Πρεσβευτή της Ελλάδας στη Βαυαρία και την Πρωσία Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου, έως εκείνη τη στιγμή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών.
Βαυαρία
26 Ιουνίου 1834. Ο πρώτος διορισμένος Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βαυαρία και την Πρωσία Μιχαήλ Σχινάς περιγράφει την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Βασιλιά της Βαυαρίας στις 14 Ιουνίου 1834 (και επισυνάπτει αντίγραφο της προσφώνησής του κατά την τελετή), χωρίς όμως να γνωρίζει ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 31 Μαΐου / 12 Ιουνίου, είχε ήδη εκδοθεί διάταγμα ανάκλησής του, καθώς η Αντιβασιλεία αποφάσισε να διορίσει Πρεσβευτή στην Πρωσία και τη Βαυαρία τον έως εκείνη τη στιγμή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο.
Βαυαρία
1/13 Ιουνίου 1834. Αντίγραφο των διαπιστευτηρίων του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου στον Βασιλιά της Βαυαρίας.
Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος (1791-1865)
Λιθογραφία του Karl Krazeisen
Πηγή: Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Αθήνα
Έσση-Ντάρμστατ
26 Απριλίου / 8 Μαΐου 1834. Διορισμός του Προξένου της Ελλάδας P. Joseph Recum στο Mainz, τότε πόλη του Δουκάτου της Έσσης-Ντάρμστατ.
Βαυαρία
31 Ιουλίου / 12 Αυγούστου 1834. Διάταγμα διορισμού του Carl August Von Vogel ως Προξένου της Ελλάδας στο Μόναχο.
Σαξωνία
27 Δεκεμβρίου 1834 / 8 Ιανουαρίου 1835. Διάταγμα αναγνώρισης του πρώτου Γενικού Προξένου της Σαξωνίας στην Ελλάδα Franz Feraldi. Στη συστατική του επιστολή ο Βασιλιάς της Σαξωνίας Αντώνιος αναφέρει ότι στόχος του διορισμού ήταν η «φροντίδα των εμπορικών υποθέσεων και σχέσεων των υπηκόων [του]».
Βαυαρία
7 Μαΐου 1835. Ο πρώτος Πρεσβευτής της Βαυαρίας στην Ελλάδα Franz-Olivier Jenison, Κόμης του Wallworth, ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών για την άφιξή του στην Αθήνα.